Achterdeursloten zijn slecht beveiligd

Achterdeursloten zijn slecht beveiligd

Nederlandse achterdeursloten zijn slecht beveiligd, blijkt uit nieuw onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken.

Net geen 10% van alle achterdeursloten in Nederland blijkt ronduit slecht beveiligd. Met slecht bedoelen experts dat een inbreker binnen 3 minuten het slot kan openbreken.

Helaas worden de cijfers nog slechter. Bij een kwart van de achterdeuren is het aluminium beslag zo zwak, dat een inbreker met een schroevendraaier en tang in minder dan een minuut binnen is. Dit slechte beslag is te herkennen aan schroefjes aan de buitenkant.

 

Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen onwetend zijn over de beveiliging van hun achterdeuren, hetgeen de oorzaak is van de slechte sloten. Men denkt veilig te zijn door de deur op (nacht)slot te doen, maar weet vaak niet dat het dan voor een inbreker alsnog makkelijk is om binnen te komen. Wanneer mensen geconfronteerd worden met het feit dat hun achterdeursloten slecht beveiligd zijn, geeft het grootste deel aan om hier snel wat aan te doen.

 

Cilindertrekken

Inbrekers worden tegenwoordig helaas niet meer tegengehouden door zwaar stalen beslag. Een vrij nieuwe manier van deuren opbreken is het zogenaamde cilindertrekken. Hierbij wordt een schroef in de cilinder geschroefd, waarna de cilinder met een cilindertrekker afgebroken en verwijderd wordt.

Gelukkig staat de beveiligingsbranche niet stil en is er anti-cilindertrekbeslag ontwikkeld. Hiermee wordt voorkomen dat een inbreker de cilinder kan trekken en dus binnen kan komen. De prijs van dergelijke oplossingen is ook schappelijk te noemen; voor goed beslag bent u ongeveer 50-60 euro kwijt.

 

Aandacht

Predon Security beveiligd niet alleen bedrijven, evenementen en bouwplaatsen, maar helpt particulieren ook met hun beveiliging wanneer hierom gevraagd wordt. Wij vinden het daarom zeer belangrijk dat het onderwerp Inbraak onder de aandacht blijft. Een inbraak is een zeer ingrijpende gebeurtenis en voorkomen is daadwerkelijk beter dan genezen in dit geval. Wij raden iedereen dan ook aan om eens in de zoveel tijd kritisch te kijken naar de beveiliging van eigen huis en eventueel een specialist in te huren om uw eigendommen én veiligheidsgevoel thuis te beveiligen.

 

Lees meer over de Stichting Nationale Inbraak Preventie op hun website.

Geen reactie's

Geef een reactie

19 + vier =