De particuliere camera helpt de politie

De particuliere camera helpt de politie

Er is een duidelijke groei te zien van de particuliere camera die door de politie ingezet kan worden voor het oplossen van delicten.

 

Steeds meer particulieren en bedrijven melden hun beveiligingscamera’s bij de politie om deze toegang te geven tot de beelden voor het oplossen van zaken. Dit zorgt ervoor dat delicten sneller worden opgelost.

Super goed nieuws natuurlijk en de cijfers spreken voor zich. Vorig jaar telde de politie databank voor camera’s 100.000 stuks. Nu zijn dat er al 160.000 en dagelijks komen er gemiddeld 180 camera’s bij. Voor de politie zijn deze camera’s een welkome aanvulling op de gebruikelijke opsporingsmethoden. De politie is al lang bezig om particulieren te betrekken bij het opsporingswerk. De particuliere camera hangt veelal op een heel andere plek dan reguliere beveiligingscamera’s van bedrijven en overheden. Hierdoor wordt het bereik van de politie ineens veel groter, wat de opsporing ten goede komt.

 

De politie kan door de aangemelde camera’s niet constant meekijken. Het is dus niet zo dat de privacy van de particulier aangetast wordt. Wanneer de camera is aangemeld in de database kan de politie na een incident zien waar er mogelijk bewijsmateriaal te vinden is via beelden en vervolgens wordt er contact opgenomen met de eigenaar van de camera.

Binnen de politiedienst zelf is het ook even wennen dat er zoveel camera’s ter beschikking staan. Voorheen kostte het veel papierwerk om hiervan gebruik te maken, maar door het nieuwe systeem is dit allemaal snel en makkelijk geworden. Dit is ook terug te zien in het groeiende aantal agenten die gebruik maken van de extra camerabeelden.

 

Bij Predon Security vinden we dit een goede ontwikkeling. Privacy blijft gewaardborgd, maar delicten kunnen wel sneller en beter worden opgelost.

Wilt u het oorspronkelijk artikel lezen? Klik dan hier.

Geen reactie's

Geef een reactie

twee × 3 =