Rotterdam zet wegblokkades in

Rotterdam zet wegblokkades in

Rotterdam zet wegblokkades in bij drukke plekken in het centrum. Dit als reactie op de aanslagen die onlangs zijn gepleegd in andere Europese steden, waarbij terroristen diverse voertuigen gebruikten om in te rijden op nietsvermoedende mensen.

 

Kwetsbare locaties

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam geeft aan dat de maatregelen met name gericht zijn op kwetsbare locaties waar veel bezoekers komen en die vlak bij openbare wegen liggen. Denk hierbij aan diverse horecagelegenheden en andere publiekstrekkende locaties.

Op deze locaties worden de komende tijd verzwaarde plantenbakken geplaatst. Hierdoor is het onmogelijk om met een auto de stoep op te rijden. De gebieden worden op deze manier veiliger en daarnaast ogen de plantenbakken ook mooi en blijft het een aantrekkelijke en toegankelijke stad voor bezoekers.

 

Overige maatregelen

Burgemeester Aboutaleb geeft aan dat men in Rotterdam al langere tijd alert is op de veiligheid van grote groepen mensen. Om deze reden zijn er de afgelopen tijd diverse zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen genomen bij grote evenementen. De marathon van Rotterdam, de jaarwisseling en uiteraard de huldiging van Feyenoord zijn daarbij extra beveiligd.

 

Ook op andere locaties in de stad wordt gebruik gemaakt van preventieve veiligheidsmaatregelen. Ook bij toekomstige inrichtingsplannen wordt er rekening gehouden met extra maatregelen en het voorkomen van inrijden.

 

Predon Security houdt bij het maken van beveiligingsplannen ook rekening met inrijden. Helaas is dit noodzaak geworden nu blijkt dat terroristen dit als een geliefd middel gebruiken.

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

16 − vier =